Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrechtse Amber Sprengers (7) is Hoogvlieger geworden

Datum: 16 oktober 2012
Bron: ingezonden stukken

Zondag 15 oktober was het zover, Amber Sprengers mocht mee met een speciaal vliegtuig van de Stichting Hoogvliegers.

Deze stichting maakt een vlucht in een vliegtuig mogelijk voor kinderen die door hun ziekte of beperking normaal niet makkelijk of helemaal niet kunnen vliegen. De stichting draait volledig op vrijwilligers en donaties (www.stichtinghoogvliegers.nl).

Amber en familie werden ontvangen op Rotterdam Airport in de Jet Lounge door de piloot van het vliegtuig Anne Cor (PH-KMR). Dit is een speciaal vliegtuig, omgebouwd tot ambulancevliegtuig met een speciale brancard, zodat ook kinderen die niet zelfstandig kunnen zitten mee kunnen. Het weer was niet optimaal door de regen en wind, maar omdat er onder de wolken werd gevlogen was er toch prima zicht.

Amber kon tijdens de vlucht alles prima zien door de grote ramen en piloot Cees kon zelfs helemaal tot aan Mijdrecht vliegen. Helaas kon een rondvlucht boven Mijdrecht niet doorgaan wegens grote drukte boven Schiphol.

Onderweg waren veel koeien, treinen en zelfs regenbogen te zien waar Amber zichtbaar van genoot. Haar zus Eline deed dienst als co-piloot.

Het knuffelvliegtuig (Ko Piloot), het t-shirt, de stoere pet en het vliegbrevet uit handen van de piloot na de vlucht maakten deze fantastische belevenis compleet. De volgende dag heeft Amber op school aan al haar klasgenootjes verteld hoe leuk het was. Deze belevenis zal haar nog lang bijblijven! Met heel veel dank aan Stichting Hoogvliegers en piloot Cees Kamminga.

Meer weten over de Stichting Hoogvliegers? Kijk dan eens op www.stichtinghoogvliegers.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht