Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rijkswaterstaat start landelijke inzet weginspecteurs op de motor

Datum: 11 oktober 2012
Bron: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat zet vanaf dit najaar landelijk 34 weginspecteurs op de motor in. Hierdoor kunnen incidenten sneller worden afgehandeld.

De weginspecteur op de motor kan bij files door een kortere aanrijtijd eerder de juiste veiligheids- en doorstromingsmaatregelen nemen. Hierdoor is een incident sneller van de weg af.

De 34 weginspecteurs zijn door de Politieacademie opgeleid. Ze worden met name ingezet op trajecten waar vluchtstroken ontbreken, bij spitsstroken en ter hoogte van kunstwerken. Juist op deze plekken, waar door filevorming en het ontbreken van vrije ruimte de incidentlocaties moeilijk bereikbaar zijn, heeft de weginspecteur de motor een toegevoegde waarde.

Hij hoeft niet achter aan te sluiten, maar kan tussen de auto's door rijden. Hoe eerder een weginspecteur aanwezig is, des te sneller wordt de incidentafhandeling opgestart.

Karin Visser, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement: 'Ik verwacht dat Rijkswaterstaat met de inzet van de weginspecteur op de motor een positieve bijdrage levert aan incidentmanagement. En dat hiermee de veiligheid op het hoofdwegennet wordt vergroot.'

Snel en veilig
Rijkswaterstaat beschikt dit najaar over 20 BMW, type R 1200 RT motoren die speciaal voor deze taak geschikt zijn gemaakt en die van een volwaardige uitrusting voor de weginspecteur zijn voorzien. Hierdoor kunnen ze niet alleen snel, maar ook veilig toegerust, de weggebruiker optimaal van dienst zijn.

'Als BMW zijn we verheugd om deze motorfietsen aan Rijkswaterstaat te leveren. Deze motorfietsen kunnen direct bijdragen aan meer veiligheid op de Nederlandse wegen. Voor ons is dit een mooie erkenning van de betrouwbaarheid en veiligheid van onze producten en een prachtig compliment voor onze organisatie', aldus Edgar Kleinbergen, manager BMW Motorrad.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug