Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Getuige winkeldief in water gegooid in Abcoude

Datum: 09 oktober 2012
Bron: Politie Utrecht

Abcoude - Een betrapte winkeldief ging er op maandagavond 8 oktober vandoor. Bij de achtervolging gooide hij een getuige in het water van de Angstel.

Rond 18.50 uur zag een medewerker van een winkel dat een man zich verdacht in de winkel gedroeg bij een stelling met port. Toen de man daar wegliep, zag de medewerker dat er meerdere flesjes port waren verdwenen. Hij zag de man in de richting van de kassa lopen, met in zijn broekspijpen duidelijk de contouren van flesjes drank. De man liep langs de kassa zonder iets af te rekenen.
De medewerker riep dat hij moest stoppen, maar de winkeldief rende weg, gleed uit, waardoor hij viel en één van de gestolen flesjes port in zijn broek brak. De winkelmedewerker wilde hem tegenhouden, maar kreeg een vuistslag, waarna de verdachte de winkel uitrende. Daarbij gaf hij een oudere man en een oudere vrouw een zet.

Een getuige en winkelpersoneel zette de achtervolging in. De getuige haalde de dief bij de brug aan de Torenlaan in, maar de verdachte wist zit los te rukken. Op de Voordijk, langs het water van de Angstel, pakte de getuige hem opnieuw vast. Daarbij ontstond een worsteling, waarna de verdachte de getuige oppakte en in het water van de Angstel gooide. Hij ging kopje onder in het koude water, zwom naar de kant en werd door passanten op de kant getrokken.

Winkelpersoneel zette de achtervolging voort en wisten de verdachte uiteindelijk op de Waardackerstraat aan te houden. Tijdens zijn vlucht had hij ongeveer tien flesjes port weggegooid. De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Hij had geen legitimatie bij zich en zegt 32 jaar oud te zijn en uit Armenië te komen. Hij bleek een geprepareerde broek te hebben. In de extra aangebrachte zakken troffen agenten nog verpakte worstjes, vijgen en pruimen aan. Tegen de winkeldief is aangifte gedaan voor winkeldiefstal en van zware mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht