Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen bij top 5 van Nederland

Datum: 09 oktober 2012
Bron: ingezonden stukken

De Brandweer Vinkeveen is dit weekend als vijfde geëindigd bij de landelijke hoge druk wedstrijd in Graft De Rijp. De Vinkeveense wedstrijdploeg had de landelijke finale weten te bereiken door de goede resultaten tijdens de voorronde wedstrijden eerder dit jaar, met als hoogtepunt het winnen van de gewestelijke wedstrijdronde op 9 juni in het Zeeuwse Baarland.

Zaterdagochtend 6 oktober werd al vroeg koers gezet richting Graft De Rijp, want de ploeg uit Vinkeveen mocht al als tweede van de twaalf deelnemende korpsen aantreden voor de finale wedstrijd. Er werd via een particuliere meldkamer een brand gemeld bij café De Oude Herberg aan de Rechtestraat 6 in De Rijp. Tijdens het aanrijden kreeg men echter weinig extra informatie.

Bij aankomst was de politie reeds ter plaatse, er had namelijk een schietpartij plaatsgevonden en twee mogelijke daders waren gevlucht. Na een snelle binnenverkenning in het café werd een eerste slachtoffers gevonden, maar nog geen brandhaard gelokaliseerd. Het bleek echter niet eenvoudig om de woning boven het café te bereiken. Na enig zoekwerk werd een klein deurtje gevonden waarachter via een smalle gang en een trap toch de bovengelegen verdiepingen konden worden bereikt.

In de woning bleek een hennepkwekerij opgezet te zijn waarbij brand was ontstaan. Door de houten vloer had de brand zich verder uitgebreid naar de zolder. Achterin de woning werd een tweede slachtoffer gevonden die via een buitentrap aan de achterzijde naar buiten werd gebracht. Exact binnen de speeltijd kon de binnenbrand met de inzet van twee stralen hoge druk worden geblust waarna de ploeg moest inpakken.

Tijdens de prijsuitreiking welke 's avonds werd gehouden in de brandweerkazerne van De Rijp werd bekend dat van de twaalf deelnemende korpsen het zes ploegen niet was gelukt het incident tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Vinkeveen als vijfde te zijn geëindigd. Een prestatie van formaat waar men terecht trots op mag zijn!

De Vinkeveense wedstrijdploeg bestond uit:

  • Bevelvoerder Aldo van Kouwen
  • Pompbediende Norbert Kok
  • Nummer 1 Mark van Wijk
  • Nummer 2 Martin Pothuizen
  • Nummer 3 Oscar van Kouwen
  • Nummer 4 Sander Strik

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug