Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen krijgt nieuwe brandweerauto

Datum: 04 oktober 2012
Bron: Ingezonden stukken

Op vrijdag 12 oktober a.s. neemt VRU brandweerpost Vinkeveen en Waverveen officieel de nieuwe brandweerauto in gebruik. Met dit nieuwe materieel is de brandweer nog beter in staat om de juiste hulp te verlenen.

Brandweerpost Vinkeveen beschikt over twee voertuigen. Een van de voertuigen was alweer 17 jaar oud en voldeed niet meer om de veiligheid van de inwoners van Vinkeveen en Waverveen te garanderen. Daarom komt er een nieuw voertuig, een Mercedes Sprinter. Hiermee kan materieel en personeel worden vervoerd bij grotere of bijzondere incidenten. Maar het kan ook worden ingezet bij zoekacties naar vermiste personenen op de Vinkeveense plassen.

Daarom een nieuwe brandweerauto
Door verandering van het gebruik van het plassengebied krijgt de brandweer steeds vaker te maken met incidenten op langgerekte legakkers en de plassen, zoals brand of een persoon te water. Om deze incidenten effectief aan te kunnen pakken, is snelheid van levensbelang. Door de breedte van de huidige voertuigen is het vaak niet mogelijk om dicht in de buurt van de incidenten op en rondom de plassen te komen. Daarom is gekozen voor een smaller voertuig. Door zijn trekkracht en geringe breedte worden de langgerekte akkers in het plassengebied goed bereikbaar.

Klaar om de juiste hulp te bieden
De nieuwe tankautospuit is voorzien van de modernste snufjes. Naast een mobiele pomp met voldoende slangen beschikt de auto over extra C2000 portofoons, plassenkaarten met zoekpatronen, extra zwemvesten en materialen ten behoeve van eerste medische hulp. Op het dak ligt een rek waarmee mensen die te water zijn geraakt of door het ijs zijn gezakt, kunnen worden bereikt. Het voertuig beschikt over een automatische transmissie, achteruitrijcamera en een krachtige motor om de 2000 kilo wegende boot en de motorspuitaanhanger goed te kunnen trekken. Met dit nieuwe materieel is de brandweer nog beter in staat om de juiste hulp te verlenen.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht