Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwe dienst van Google: Business Photos, nu mogelijk bij A-side media

Datum: 03 december 2012
Bron: De Groene Venen

Zoekgigant Google lanceert de ene na de andere dienst. Praktisch iedereen zoekt wel eens iets op internet met Google. Daarnaast biedt Google gratis diensten aan als Gmail, Earth/Maps, Streetview, Docs en nog veel meer.  Nu komt de zoekmachine met een nieuwe dienst: Google Business Photos. Arthur van der Kooij en Peter Bakker, werkzaam bij internetbureau A-side media in Mijdrecht, zijn als eerste in deze regio aangesteld om deze dienst te mogen leveren.

Arthur en Peter werken als projectmanager bij A-side media, dat gevestigd is in Dock 15 aan de Industrieweg in Mijdrecht. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden verricht hij ook fotografieopdrachten in de professionele fotostudio in Dock 15. Met de komst van Google’s nieuwe dienst heeft hij er een nieuwe taak bij.

“Google Business Photos is feitelijk hetzelfde als Streetview, waarmee je achter je computer door de straten kunt lopen en om je heen kunt kijken. Business Photos is het verlengde daarvan, waarbij je nu ook naar binnen kunt lopen bij bedrijven en het interieur kunt bekijken. Ben je op zoek naar een restaurant, of zoek je een mooie trouwlocatie, dan is dit een ideaal middel om even binnen te kijken, rond te lopen en sfeer te proeven,” vertelt Arthur.

Google werkt voor Business Photos samen met gecertificeerde fotografen. “Samen met mijn collega Michael Reuling hebben we dit traject opgepakt. Ik heb een aantal examens moeten afleggen bij Google, waarna ik het certificaat ‘Trusted Photographer’ heb ontvangen. Dit certificaat laat zien dat ik bevoegd ben om goede kwaliteit foto’s toe te voegen aan het systeem van Google. Deze foto’s zijn natuurlijk voor iedereen ter wereld te bekijken, dus het is redelijk belangrijk dat de personen die hiermee mogen werken betrouwbaar zijn.”

“Via A-side media kun je een aanvraag plaatsen voor een fotoshoot van jouw winkel, showroom, restaurant of evenementlocatie. Ik kom dan langs met alle apparatuur en maak een aantal 360-graden foto’s door het hele pand. Deze worden geüpload in het systeem van Google, waarna je via Google Maps door jouw locatie kunt lopen. Het is echt alsof je er zelf doorheen loopt.” Op dit moment gelden er nog uitzonderingen voor medische en juridische gebouwen; die mogen niet worden opgenomen in het programma van Google in verband met privacy gevoelige informatie. In Mijdrecht kun je al virtueel binnen lopen bij onder meer Café Het Rechthuis, Blik op Hout en het kantoor van A-side media. Het is ook mogelijk om de foto’s van je interieur te integreren op je eigen website. “Het voordeel is dat bezoekers van je website dan direct een impressie krijgen van het bedrijf of locatie. En dan komt je bedrijf veel meer tot leven dan wanneer je alleen naar platte foto’s kijkt. Overigens werkt dit ook perfect op een iPad, in tegenstelling tot sommige andere 360-graden foto’s die met flash worden ingeladen vanaf de website.”  Volgens Arthur biedt deze nieuwe dienst van Google ook nog wat extra’s. De website zal namelijk ook nog iets beter scoren in de zoekresultaten door het gebruik van Business Photos.

De kosten van een fotoshoot vallen mee. “Het is een beetje afhankelijk van de grootte van je locatie en hoeveel je prijs wilt geven op internet. Maar de kosten zijn te vergelijken met die van een advertentie in een lokale krant. De dienst wordt door Google nu langzaam uitgerold in Nederland en er zijn ongeveer 50 fotografen gecertificeerd.” Er is al veel animo voor de dienst. “Google loopt natuurlijk voorop met nieuwe technologieën, maar dit is een dienst die veel mensen zal aanspreken. Veel ondernemers uit bijvoorbeeld de horeca zullen baat hebben bij deze dienst.”

Meer informatie en voorbeelden zijn te vinden op www.a-side.nl/portfolio/google-business-photos

Bron: De Groene Venen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht