Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Help mee uw buurt veiliger te maken en geef u op voor Burgernet

Datum: 27 september 2012
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Wilt u meehelpen om verdachten van misdrijven op te sporen en vermiste personen terug te vinden? En bent u 16 jaar of ouder? Geef u dan op voor Burgernet. Met Burgernet werken inwoners, gemeente en politie samen om uw buurt of werkomgeving veiliger te maken. Dat gebeurt via een telefonisch netwerk van bewoners en medewerkers van bedrijven.

De Ronde Venen was in 2008 een van de eerste gemeenten in Nederland waar Burgernet werd ingevoerd. En met succes. Dankzij de inzet van Burgernet in De Ronde Venen zijn onder andere verdachten van een overval aangehouden en vermiste personen gevonden. Inmiddels zijn er in de gemeente ruim 3400 Burgernet-deelnemers, maar: hoe meer, hoe beter. Daarom doet De Ronde Venen, samen met alle andere Utrechtse gemeenten, mee aan een actie om meer deelnemers te werven.

Hoe werkt Burgernet?
Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermist persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Agenten die op dat moment met het incident bezig zijn, kunnen dan nog gerichter hun actie vervolgen. Op www.burgernet.nl staat een filmpje over de werking van Burgernet.

Veel mensen willen én kunnen een steentje bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen wijk of de plaats waar zij werken. Met de informatie vanuit Burgernet (naar wie is de politie op zoek?) kunnen zij een directe bijdrage leveren en zijn/vormen zij de extra ogen en oren op straat. Dankzij de inzet van Burgernet zijn al diverse verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt.

Deelname aan Burgernet is gratis. Opgeven voor Burgernet kan via www.burgernet.nl of door contact op te nemen met de gemeente De Ronde Venen via 0297 29 18 35.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht