Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Open Dag Brandweer De Ronde Venen in Abcoude

Datum: 07 september 2012
Bron: Ingezonden stukken

De Veiligheidsregio Utrecht nodigt jong en oud uit voor de Open Dag van brandweerpost Abcoude. Zaterdag 8 september is er van 10.00 tot 17.00 uur een actief en educatief programma voor iedereen om zo kennis te maken met het werk van de brandweer. Laat je informeren over de wereld van de brandweer: bekijk verschillende demonstraties, maak een ritje op een brandweerauto en doe mee aan de ballonnenwedstrijd.

Op de Open Dag is iedereen welkom
Op deze dag zet de VRU brandweer Abcoude haar deuren open voor belangstellenden op de Raadhuislaan ter hoogte van het oude gemeentehuis. Het materieel van de brandweer is te bezichtigen en te bezoeken: er kan een rondrit op een brandweerauto worden gemaakt en in een historische brandweerwagen. Er zijn demonstraties te zien zoals 'Vlam in de pan, wat wel en niet te doen'. Maar ook vindt er een waterongeval op de Angstel plaats en worden 'slachtoffers' gered.

Tijdens deze interactieve dag laten diverse brandweerposten uit de regio zien hoe redgereedschap wordt ingezet. Er is een informatiestand waar je informatie kunt krijgen over de wereld van de brandweer. Maar ook andere disciplines als de politie en ambulance zijn aanwezig.

Kinderen: komt dat zien!
Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een springkussen en er worden diverse spelletjes gedaan. Om 13.30 uur wordt er een ballonnenwedstrijd georganiseerd op het evenemententerrein van het Raadhuisplein. Er zijn mooie prijzen winnen. Na het aftellen gaan de ballonnen los. Hoe ver komt die van jou?

Brandweer Abcoude zoekt jou
VRU brandweerpost Abcoude presenteert zich op deze dag en laat zien wie zij zijn en wat zij betekenen voor de gemeenschap Abcoude. De brandweer in Abcoude is op zoek naar nieuwe brandweermannen en -vrouwen. Heb je als klein kind altijd al gedroomd brandweerman of -vrouw te zijn? Ben je geïnteresseerd in het werk van de brandweer? Kom dan langs op de Open Dag op 8 september. Of maak een afspraak met de postcommandant de heer J. Prenger om een oefenavond op woensdagavond te bezoeken via (06) 22 82 73 40.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

 

Dagprogramma Open Dag brandweer Abcoude
Locatie Raadhuislaan t.h.v. het oude gemeentehuis Abcoude

10.00 uur Start Open Dag met vele activiteiten en verschillende 
demonstraties.

11.00 - 12.00 uur 1e demonstratie: Autobrand die door de Jeugdbrandweer wordt bestreden.

13.30 - 14.00 uur Ballonnenwedstrijd voor de jonge bezoekers met mooie prijzen te winnen. Het oplaten van de ballonen.

14.00 - 15.00 uur 2e demonstratie: Hulpverleningsauto (auto openknippen) door
brandweerpost Wilnis.

16.00 - 17.00 uur 3e demonstratie: Waterongeval op de Amstel door brandweerposten Abcoude, Vinkeveen, Mijdrecht

17.00 uur Einde Open Dag.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht