Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente sluit in opdracht van burgemeester henneppanden

Datum: 22 augustus 2012
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Op dinsdag 21 augustus heeft de politie in opdracht van burgemeester Maarten Divendal de panden op de Constructieweg 96 N en 96 P in Mijdrecht gesloten. Reden is de aanwezigheid van de (grote) hoeveelheden gedroogde henneptoppen en hasjiesj (in 96 N) en hennepstekken en hennepplanten (in 96 P).
In het belang van de openbare orde heeft de burgemeester besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid ex artikel 13b van de Opiumwet en over te gaan tot het opleggen van een last onder bestuursdwang in de vorm van sluiting van deze panden voor de duur van zes maanden, met ingang van 21 augustus 2012.

Maarten Divendal: "Bij het aantreffen van dergelijke grote hoeveelheden softdrugs is de openbare orde ernstig in het geding. Bovendien wil ik hiermee een signaal afgeven naar de directe omgeving (het bedrijventerrein) dat dit soort activiteiten niet getolereerd worden."

Naar aanleiding van een melding heeft de politie op woensdag 22 februari 2012 een inval gedaan in de panden gelegen aan de Constructieweg 96 N en 96 P in Mijdrecht. De politie stelde vast dat het pand aan de Constructieweg 96 N was ingericht als een hennepdrogerij. In het pand trof de politie 98,92 kilo hennep en 726 gram hasjiesj aan. Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen. De politie constateerde verder dat het pand aan de Constructieweg 96 P ingericht was als een hennepkwekerij. In deze kwekerij bevonden zich hennepplanten en aan een hennepkwekerij gerelateerd producten die al langere tijd in gebruik waren. De politie baseert dit op hoeveelheid aangetroffen gebruikte bloempotten, watervaten met kalkaanslag en sterk verkleurde koolstoffilters. Medewerkers van Stedin Netbeheer hebben geconstateerd dat de stroom in het pand Constructieweg 96 P illegaal werd afgenomen.

Op grond van deze bevindingen en het verdere strafrechtelijke onderzoek heeft de politie in juni een bestuurlijke rapportage uitgebracht aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft hij besloten tot sluiting over te gaan.

Klik hier voor het incident waar het om gaat.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht