Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester bedankt 15-jarige Britt voor inzet na Burgernetoproep

Datum: 05 juli 2012
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen heeft woensdagmiddag 4 juli de 15-jarige Britt Vermolen uit Mijdrecht persoonlijk bedankt voor haar inzet na een oproep van Burgernet. Dankzij de inzet van Britt kon de 3-jarige Theije, die op 27 juni korte tijd was vermist, na een oproep van Burgernet snel weer met zijn ouders worden herenigd.

Woensdagmorgen 27 juni wist Theije in een onbewaakt ogenblik aan de aandacht van zijn ouders te ontsnappen en via de tuindeuren zijn woning te verlaten. Zijn ouders belden daarop meteen 1-1-2 en de gealarmeerde politie besloot daarop een Burgernetoproep te doen uitgaan en deelnemers te vragen uit te kijken naar de 3-jarige peuter. Een van de deelnemers die met de oproep werd bereikt was de 15-jarige Britt Vermolen. Zij ontving de oproep via de huistelefoon en aarzelde, net als veel andere deelnemers, geen moment om op zoektocht te gaan. Kort daarna trof ze Theije vlakbij haar woning aan en kon hij met zijn ouders worden herenigd.

De actie van de 15-jarige Mijdrechtse was voor burgemeester Divendal aanleiding om haar te bedanken voor haar inzet. Dat onderstreepte hij door haar, in bijzijn van Theije, een kleine attentie te overhandigen.

Burgernet is een samenwerking tussen gemeente, politie én inwoners. Inwoners die zich hiervoor hebben aangemeld, krijgen bij spoedeisende situaties (een net gepleegd misdrijf, een persoon die wordt vermist) via de (mobiele) telefoon het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Als zij de persoon of het voertuig zien, kunnen zij hun informatie direct aan de politie melden, zodat de politie sneller een verdachte kan aanhouden of een vermist persoon naar huis kan brengen.

Ongeveer 8 procent van de inwoners van De Ronde Venen is op dit moment deelnemer van Burgernet. Daarmee heeft deze gemeente het hoogste aantal deelnemers in de provincie. Maar hoe meer deelnemers, hoe effectiever Burgernet kan worden ingezet, want elke deelnemer is een extra paar ogen in de wijk of buurt. Word daarom lid van Burgernet.
Meer informatie over Burgernet vindt u via www.burgernet.nl. Aanmelden kan via de website. Voor vragen kunt u bellen met 0297 29 18 35 of mailen naar: [email protected]

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht