Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Deze maand trajectcontrole A2 Amsterdam-Maarssen van start

Datum: 05 juli 2012
Bron: RTV Utrecht

Regio - De veelbesproken trajectcontrole op de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen start nog deze maand. Het Landelijk Parket Team Verkeer is tevreden over tests met het systeem.

Tien dagen voor de definitieve invoering zullen er langs de snelweg borden en tekstkarren worden geplaatst om te voorkomen dat het verkeer voor verrassingen komt te staan.

De andere rijrichting is later dit jaar aan de beurt. Dit heeft ermee te maken dat de controlesystemen op dat traject van een andere leverancier komen.

Over de permanente trajectcontrole op de A2 bestaat veel irritatie bij weggebruikers. De maximumsnelheid van 100 per uur op de superbrede A2 wordt als veel te laag ervaren. De snelheidslimiet heeft onder meer te maken met eisen aan luchtkwaliteit en geluidsoverlast

Ook een groot deel van de Tweede Kamer is geen voorstander van de permanente controle. Mogelijk komt er in de toekomst een flexibele snelheidslimiet, afhankelijk van drukte en tijd. De toegestane maximumsnelheid zou dan liggen tussen de 100 en 130.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht