Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Waarschuwing voor tassen- en zakkenrollerij Mijdrecht - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Waarschuwing voor tassen- en zakkenrollerij Mijdrecht

Datum: 19 juli 2012
Bron: Politie Utrecht

Mijdrecht - De politie heeft woensdag 18 juli een flyeractie gehouden in het centrum van Mijdrecht om mensen te waarschuwen voor tassen- en zakkenrollerij.

In de afgelopen weken is er bij de politie meerdere keren aangifte gedaan van tassen- en zakkenrollerij. De buit bestond vaak uit portemonnees met daarin naast persoonlijke goederen ook bankpassen en creditcards. In een enkel geval werd er korte tijd later met de gestolen bankpas geld via een geldautomaat opgenomen.

De politie heeft naar aanleiding van de aangiftes onderzoek gedaan. Daarbij zijn ook camerabeelden bekeken, maar leidde niet in de richting van de dader(s). Bovendien zijn er ook geen signalementen bekend van de personen die zich bezighouden met deze vorm van criminaliteit. Vandaar deze waarschuwing.

Het merendeel van de diefstallen vond plaats op donderdag en vrijdag. Een verklaring kan zijn dat op donderdag de weekmarkt is en dat er op vrijdag veel mensen hun wekelijkse boodschappen doen. Het dievengilde slaat namelijk toe op plaatsen waar men is afgeleid en mensen niet letten op hun persoonlijke spullen zoals in supermarkten. Als u boodschappen gaat doen, neem dan alleen mee wat u daarvoor nodig heeft en zorg dat er geen pincode bij de bankpas wordt bewaard.

Berg uw portemonnee op in uw binnenzak of in een halstas en niet in een tas aan winkelwagen of in een rollator. Als u slachtoffer bent, meldt dit direct via het alarmnummer 1-1-2 aan de politie (heterdaad). Geef, indien bekend, het signalement door van de dader(s) zodat de politie met de opsporing kan starten. Doe altijd aangifte! Voorkomen zakkenrollerij en kijk op www.langevingers.nl voor meer preventietips.

Wanneer mag je 1-1-2 bellen?
Klik hier
voor meer informatie over wanneer je 1-1-2 mag bellen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht