Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Achtervolging met traktor in Breukelen

Datum: 29 juni 2012
Bron: Politie Utrecht

Vinkeveen/Breukelen - De politie heeft donderdagavond 28 juni rond 20.30 uur drie mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal van een groot aantal fietsen.

Na een melding van een alerte burger dat er op de Corridor fietsen uit een pand zouden worden gestolen, gingen agenten op onderzoek uit. Een surveillerende motoragent zag in de buurt van de Corridor een bestelbus rijden die voldeed aan de doorgegeven beschrijving. De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar hij gaf hier geen gehoor aan. De bestuurder reed naar de A2 in de richting van Amsterdam. De motoragent kreeg inmiddels assistentie van collega's van de verkeerspolitie. Plotseling stopte de bestuurder van de bestelauto op de vluchtstrook net voor Vinkeveen en vluchtte hij met nog twee andere inzittenden van de bus het weiland in.

Agenten gingen rennend achter de verdachten aan. Een agent vorderde een tractor en ging achter de mannen aan. Uiteindelijk kon hij de mannen op een dijk aanhouden met ondersteuning van de BOA's van Waternet en Recreatieschap Midden Nederland. Zij zijn met de boot vanaf de Vinkeveense Plassen naar de locatie gevaren. De verdachten zijn mannen van 29, 37 en 43 jaar uit Haarlem, het bleek dat de kentekenplaat van hun bus gestolen was. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht