Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen komt tekort voor landelijke finale

Datum: 25 juni 2012
Bron: ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 23 juni in Cromstrijen (Noord Brabant) deelgenomen aan de halve finale wedstrijd in de klasse aspiranten lage druk. De ploeg uit Vinkeveen speelde een sterke en goede wedstrijd, maar door een onveilige redding van een slachtoffer plaatste het team zich helaas niet voor de landelijke finale wedstrijd.

De wedstrijdploeg moest uitrukken voor een automatische brandmelding afkomstig van een kinderdagverblijf in Numansdorp. Bij aankomst van de ploeg werden zij opgewacht door een BHV-er van het kinderdagverblijf die de bevelvoerder kon vertellen dat er binnen daadwerkelijk brand was en dat er nog een baby binnen moest zijn. Door de aanvalsploeg werd een snelle binnenverkenning uitgevoerd waar al snel de brandhaard werd gevonden. Ook hoorde zij de baby in een ander vertrek huilen en besloten deze direct in veiligheid te brengen.

Vanaf een ondergrondse brandkraan werd door de pompbediende en de waterploeg ondertussen de waterwinning opgebouwd naar het pand. Nadat deze gereed was kon de bevelvoerder beide ploegen inzetten om de brand onder controle te brengen. Met twee stralen lage druk kon de brand snel worden geblust en werd daarna zo snel mogelijk alles weer opgeruimd en alle materialen weer ingepakt.

Aan het eind van de dag tijdens de prijsuitreiking bleek dat meerdere ploegen het slachtoffer direct bij de verkenning hadden gered, maar wat door de jury als een onveilige redding was beoordeeld. De vijf korpsen die op een veilige wijze het slachtoffer hadden gered plaatste zich voor de finalewedstrijd. Het team uit Vinkeveen eindigde helaas op een negende plaats en de teleurstelling was dan ook groot. Desalniettemin behoort het team dit jaar bij de beste twintig ploegen van Nederland!!!

Daarnaast draait de ploeg uit Vinkeveen in de regionale competitie nog volop mee en hoopt na de zomervakantie zich weer te plaatsen voor de regionale finale. Lijkt de jeugdbrandweer jouw nu ook hartstikke leuk, ben je tussen de 12-18 jaar en wil je graag een keer komen kijken? Stuur dan een email naar: [email protected]

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2018 19:28Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht