Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen naar landelijke finale

Datum: 11 juni 2012
Bron: Brandweer Vinkeveen

De wedstrijdploeg van de brandweer Vinkeveen is dit weekend winnaar geworden van de gewestelijke hoge druk wedstrijd. Nadat deze fanatieke ploeg zich eerder dit jaar tijdens de provinciale wedstrijd in Den Dolder wist te plaatsen voor de gewestelijke ronde reisde men afgelopen zaterdag 9 juni af naar het plaatsje Baarland in de provincie Zeeland.

Na een lange reis mocht de ploeg uit Vinkeveen zich opmaken voor de wedstrijd. Het team kreeg de melding van een binnenbrand in een schuur van een fruitteler in het dorp van Baarland. Bij aankomst was er enige paniek onder de boer en zijn Zeeuws geklede vrouw want hun dochter was nog binnen. Nadat de boer zijn tractor had weggehaald werd er zo snel mogelijk een binnenaanval ingezet. Al snel werd de dochter in de schuur gevonden en naar buiten gebracht.

De schuur bleek gevuld met houten fruitkisten en illegaal verbouwd te zijn tot woonruimten voor Poolse werknemers. Via enkele kleinere ruimtes werd de brandhaard gelokaliseerd waarbij ook een snijbranderset stond opgesteld. In deze ruimte werd ook een Poolse werknemer gevonden welke tevens brandwonden had opgelopen. Het slachtoffer werd naar buiten gebracht en bij het voertuig zijn handen gekoeld.

De brand had zich uitgebreid naar een kleine houten zolder. Op de zolder waren tevens enkele kamers gemaakt. Hier werd een uitbreiding van de brandhaard gevonden. In een andere slaapkamer vond de ploeg een tweede Poolse werknemer op een bed. Nadat deze dronken meneer veilig naar buiten was gebracht kon de brand worden afgeblust en alle materialen worden ingepakt. De brand werd op de juiste manier en op een veilige wijze geblust. De hele wedstrijd werd ook keurig binnen de toegestane speeltijd gespeeld.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de grote inzet niet voor niets was geweest. Het resulteerde in een prachtige eerste plaats! Er waren totaal 1358 punten behaald. Daarnaast waren ook de aanvalsploeg en de chauffeur/pompbediende het beste op hun individuele wedstrijdnummer.

De wedstrijdploeg bestaat uit:
Bevelvoerder Aldo van Kouwen
Pompbediende Norbert Kok
Nummer 1 - Mark van Wijk
Nummer 2 - Martin Pothuizen
Nummer 3 - Oscar van Kouwen
Nummer 4 - Sander Strik

De landelijke finale zal plaatsvinden op 6 oktober in het Noord Hollandse Graft de Rijp. Het team zal de komende periode flink gaan oefenen om die dag een gooi te doen naar het landskampioenschap!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht