Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen door naar halve finale

Datum: 29 mei 2012
Bron: ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich op zaterdag 26 mei in het Brabantse Helmond geplaatst voor de halve finale wedstrijd. De ploeg uit Vinkeveen behaalde een tweede plaats in de klasse aspiranten lage druk en had daarnaast de beste aanvals- en waterploeg.

De afgelopen weken heeft de jeugdbrandweer wekelijks getraind en op een zonovergoten dag mocht de ploeg zijn kwaliteiten tonen. Het team kreeg te maken met een brand bij een klimmaterialenbedrijf op het industrieterrein in Helmond. Bij aankomst van de ploeg werden ze opgewacht door een werknemer van het bedrijf. Hij kon de bevelvoerder al enige informatie geven waar de brand zich bevond. De snelle binnenverkenning werd uitgevoerd door 1&2 waarbij bleek dat er inderdaad in het magazijn een brand was ontstaan met een uitbreiding naar de eerste verdieping. Inmiddels hadden 3&4 samen met de pompbediende zeer snel voor de waterwinning gezorgd die gehaald moest worden via een ondergrondse brandkraan op het terrein van het bedrijf.

De bevelvoerder zette 1&2 met de eerste straal beneden in op de brandhaard. Vervolgens konden 3&4 met de tweede straal veilig langs de brandhaard naar de trap om op de eerste verdieping de uitbreiding te blussen. De gehele brand werd op de juiste manier en op een veilige wijze geblust. De hele wedstrijd werd ook keurig binnen de toegestane speeltijd gespeeld.

Na de wedstrijd had iedereen een goed gevoel over het verloop van de inzet en er was daarnaast door alle ploegleden ondanks de hitte erg hard gewerkt. Tijdens de spannende prijsuitreiking bleek dat de grote inzet niet voor niets was geweest. Het technisch totaal van de beste twee ploegen was gelijk waardoor de werktijd de doorslag gaf. De Vinkeveense ploeg mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Een prachtige prestatie met daarbij de complimenten voor de hele ploeg!

De komende weken zal er weer stevig geoefend moeten worden voor de halve finale wedstrijd. Deze wordt gehouden op 21 juni in Cromstrijen. Deze wedstrijd zal weer moeilijker zijn en de beste ploegen plaatsen zich daar voor de landelijke finale.

De jeugdbrandweer Vinkeveen alweer bijna 25 jaar en vele leden zijn inmiddels doorgestroomd naar het vrijwillige korps. Ben je tussen de 12-18 jaar en geïnteresseerd in de jeugdbrandweer kom dan een keer kijken op een oefenavond. Stuur dan een email naar: [email protected]

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2018 19:28Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht