Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Trajectcontrole A2 Abcoude/Vinkeveen eerder van start

Datum: 18 mei 2012
Bron:

Regio - De afgelopen dagen, is in opdracht van het Ministerie van Justitie, op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de laatste hand gelegd aan de trajectcontrole. Naar verwachting zullen de camera's boven de rijbanen in de andere richting van Utrecht naar Amsterdam, ook spoedig aanwezig zijn. Het Openbaar Ministerie gaat de komende maanden alle apparatuur testen.

Oorspronkelijk stond de ingebruikname gepland voor eind dit jaar. Maar omdat het project voorloopt op het schema, begint de continue controle al deze zomer.

Momenteel geldt een maximum snelheid van 100 km/u. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dit echter te weinig. Demissionair minister Schultz denkt aan een variabele snelheid, afhankelijk van drukte en tijd. De limiet zou dan kunnen liggen tussen de 100 en 130 km/u.

De gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen, hebben protest aangetekend tegen de mogelijke verhoging van de maximumsnelheid op de A2. Dit zou indruisen tegen afspraken, die enkele jaren geleden zijn gemaakt tussen de gemeenten en de overheid,

Traditioneel daalt het aantal snelheidsovertreders bij trajectcontroles tot slechts een half procent.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht