Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Problemen op A2 en N201 door ongeluk Abcoude

Datum: 16 mei 2012
Bron: vid.nl

Weggebruikers op de A2 vanuit Utrecht naar Amsterdam komen woensdagochtend in een lange file terecht. Tijdens de ochtendspits gebeurde er twee incidenten tussen Vinkeveen en Abcoude. Nadat allereerst vanwege een aanrijding de rechterrijstrook niet beschikbaar was, moesten later in verband met een onwelwording liefst vier rijstroken worden afgesloten. Daardoor stroopt het verkeer al op vanaf de afrit Maarssen tot aan Abcoude over een lengte van 13 kilometer.

Rond 07:00 uur botste een auto op het puntstuk ter hoogte van de afrit Abcoude. De rechterrijstrook werd afgesloten tot even na 08:00 uur. Ondanks dat er vier van de vijf rijstroken beschikbaar bleven, ontstond er een lange file van 12 kilometer. Dit had vooral te maken met het kijkgedrag van de weggebruiker. Toen de boel was opgeruimd, leek de file op te kunnen lossen.

Niets was echter minder waar. In de ontstane file werd namelijk een chauffeur onwel net na de afrit Vinkeveen. Omdat de ambulance er door moest, werden er liefst vier rijstroken afgesloten. In verband met de hulpverlening duurde dit uiteindelijk tot 09:00 uur.

Hoewel alle rijstroken weer beschikbaar zijn zal het nog lang duren voordat het verkeer weer een beetje op gang komt. Naast de lange file richting Amsterdam is ook het verkeer op de N201 tussen Nederhorst den Berg en de A2 helemaal vast gelopen. Het kost het verkeer ruim een half uur extra om de snelweg bij Vinkeveen op te komen. Automobilisten die proberen om te rijden via de N201 bij Uithoorn komen stil te staan voor de brug over de Amstel. Daar wordt ruim 25 minuten vertraging gemeten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug