Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie lost schot in Mijdrecht, 10 aanhoudingen

Datum: 02 mei 2012
Bron: www.petershotnews.nl

Mijdrecht - Agenten hielden op zondag 29 april na een vechtpartij tien verdachten aan. Een agent loste een waarschuwingschot.

Rond 15.25 uur kreeg de politie de melding over een vechtpartij op het Burgemeester Haitsmaplein. Daarbij zouden twee groepen mannen met elkaar op de vuist zijn gegaan en zou er sprake zijn van een mes of een vuurwapen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse, maar zij troffen de vechtenden niet meer op het Burgemeester Haitsmaplein aan. Wel troffen agenten meerdere verdachten op de Constructieweg aan. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen, trokken enkele agenten hun pistolen bij de aanhouding van de verdachten. Drie verdachten zaten in een auto er werden middels een uitpraatprocedure uit de auto gehaald. Op straat hielden agenten nog vijf verdachten aan.

Eén verdachte verstopte zich in de struiken en riep ‘I'll shoot you!'. Vervolgens kwam hij uit de struiken, maar hield zijn handen in zijn broek. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen, loste een agent een waarschuwingschot, waarna de verdachte zich overgaf en werd aangehouden. Een hondengeleider trof in een aanhangwagen een tiende verdachte aan, die zich daarin had verstopt. De verdachten, mannen in de leeftijd van 26-38 jaar en afkomstig uit Mijdrecht of omgeving, zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Er is nog met een politiehond naar een vuurwapen gezocht, maar die werd niet meer aangetroffen. Meerdere agenten deden aangifte van bedreiging/belediging door de verdachten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug