Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inwoner van Amstelhoek gearresteerd bij betoging Justitieel Complex Schiphol

Datum: 04 januari 2016
Bron: RTV Ronde Venen

De Koninklijke Marechaussee heeft in de nieuwjaarsnacht bij het Justitieel Complex op Schiphol de handen vol gehad aan een enorme groep demonstranten.

Meer dan 100 mensen, waaronder een inwoner van Amstelhoek, werden in de boeien geslagen op verdenking van vernieling en openlijke geweldpleging.

Marechaussees hadden opdracht gekregen toezicht te houden op de demonstratie, die van te voren niet was aangekondigd. In totaal waren zo'n 130 mensen met bussen naar het cellencomplex op het terrein van de luchthaven gekomen.

Hoewel bij de demonstratie vuurwerk werd afgestoken, leidde dat aanvankelijk niet tot problemen. Toen marechaussees zagen dat de groep vernielingen aan het gebouw pleegde, werd wel ingegrepen. Met hulp van de ME werden uiteindelijk 107 demonstranten opgepakt en vastgezet.

De opgepakte personen worden na het vaststellen van hun identiteit vrijgelaten. Voor een deel is daarmee de kous nog niet af, want de recherche van de marechaussee onderzoekt in hoeverre de verdachten betrokken waren bij de vernielingen en geweldpleging.

Ook tijdens de voorgaande twee jaarwisselingen werd bij het Justitieel Complex Schiphol gedemonstreerd. Toen verliepen de demonstraties, die bedoeld zijn om mensen in het cellencomplex met oud en nieuw een hart onder de riem te steken, wel rustig.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht