Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rekening schadepost oudjaar De Ronde Venen drie keer zo hoog

Datum: 06 januari 2016
Bron: 0297.nl

Tijdens de jaarwisseling is dit jaar aanmerkelijk meer schade aangericht door vuurwerk dan voorgaande jaren. Werd rond de jaarwisseling van 2014/2015 zo’n 7.000 euro vernield, dit jaar is het bedrag opgelopen tot 25.000 euro. Voor een belangrijk deel is dat een gevolg van het vernielen van een speeltoestel in het Speelwoud in Wilnis.

De eerste vuurwerkschade werd al eind november geregistreerd. Toen is met zeer zwaar vuurwerk een prullenbak vernield. Als gevolg daarvan is dit jaar eerder begonnen met het afsluiten van prullenbakken in de gemeente. Ondanks die maatregel zijn er in totaal toch nog 14 prullenbakken gesneuveld. Ook zijn 15 verkeersborden dusdanig beschadigd dat ze vervangen moeten worden. In Abcoude is een verkeerslichtinstallatie vernield door vuurwerk. Reparatie hiervan kost ongeveer 4.000 euro.

Ook is schade aangebracht aan verschillende niet-gemeentelijke eigendommen, zoals een glasbak, een brievenbus van Post NL, en een reeks brievenbussen van een appartementencomplex in Wilnis. Reparatie daarvan loopt ook in de duizenden euro’s. Van de schades is aangifte gedaan. Waar mogelijk worden de bedragen verhaald op de daders.

Bovenop het totale schadebedrag van 24.575 euro, is naar schatting ook nog voor 5.000 euro aan particuliere eigendommen vernield.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht