Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet nu ook in Uithoorn

Datum: 25 april 2012
Bron: Gemeente Uithoorn

Afgelopen week is Burgernet ook in Uithoorn van start gegaan. U hebt daarover thuis een brief ontvangen. Burgernet wordt voor de zomer in de hele regio ingevoerd. Iedereen in Uithoorn kan gratis lid worden en eenvoudig helpen om de eigen buurt nog veiliger te maken. Gewoon, via de telefoon of via sms.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie. Wie eraan meedoet, kan in noodgevallen helpen uitkijken naar bijvoorbeeld vermiste kinderen in de buurt, of naar de dader van een zojuist gepleegd misdrijf. Veiligheid is heel belangrijk voor iedereen in Uithoorn en De Kwakel. Door te investeren in Burgernet, maken we het samen nog veiliger. Het werkt heel eenvoudig: u wordt gebeld of krijgt een sms'je, kijkt om u heen en belt terug als u de gezochte persoon ziet. De politie doet de rest.

Positief
Sinds december 2011 draait Burgernet in een steeds groter deel van de regio. Vanwege goede ervaringen in Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost hebben burgemeester en wethouders van Uithoorn besloten om ook mee te doen. Landelijk heeft de helft van alle Burgernet-acties een positief resultaat. In één op de tien zaken komt via Burgernet zelfs de doorslaggevende tip binnen! Regionaal manager Roeland van Zeijst: "Nadat je door Burgernet gebeld of ge-sms't bent, krijg je binnen een uurtje te horen wat het resultaat van de actie was. Ook als we nog verder moeten zoeken, levert Burgernet vaak al goede informatie op voor de recherche."

Veiligheid
Als lid van Burgernet kunt u - als u dat wilt - ook andere veiligheidsberichten ontvangen. Zoals een sms-je met tips wanneer er inbraken zijn geweest, of een opsporingsbericht per e-mail. "Het mooie is dat je alleen informatie krijgt die voor jouw buurt geldt," zegt Van Zeijst. "Je kunt precies opgeven hoe Burgernet contact mag opnemen, en wanneer. Sommige mensen ontvangen liever geen e-mails. Anderen willen niet 's nachts gebeld worden. Dan gebeurt dat ook niet."

Tevreden
Burgernet heeft inmiddels extra mensen ingeschakeld om de hopelijk vele aanmeldingen ook uit Uithoorn en De Kwakel te kunnen verwerken.

Doet u al mee? Aanmelden is gratis: ga naar www.burgernet.nl of bel (020) 559.6084.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht