Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aalsmeer scoort 500 aanmeldingen op Burgernet

Datum: 24 april 2012
Bron: Gemeente Aalsmeer

Sinds vorige week kunnen Aalsmeerders zich aanmelden voor Burgernet. Alle inwoners hebben inmiddels een brief ontvangen waarin dit wordt toegelicht. Tot nu toe hebben zich 522 inwoners aangemeld, waarvan 168 in Kudelstaart.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Het is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. Via dit netwerk vraagt de politie met een sms of een spraakbericht aan de deelnemers aan Burgernet en aan hen die woonachtig zijn binnen een bepaalde afstand, te helpen bij een zoekactie naar een verdachte, een voertuig of een vermist persoon.

Werkwijze
Een Burgernetactie start vanuit de politiemeldkamer na een melding van bijvoorbeeld een heterdaad inbraak of een vermist kind. Burgernetdeelnemers krijgen vervolgens van de politie via hun vaste of mobiele telefoon een spraakbericht of een sms met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet of hoort een deelnemer iets, dan geeft hij of zij dit direct door via (0800) 0011 (gratis nummer) dat uitkomt bij de politiemeldkamer.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht