Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Loco-burgemeester sluit wietpand aan de F.A Wenstraat in Aalsmeer

Datum: 22 januari 2016
Bron: Gemeente Aalsmeer

Op 21 januari is op last van loco-burgemeester Ad Verburg een bedrijfspand gesloten aan de F.A. Wentstraat voor een periode van zes maanden. In het pand is een grootschalige hennepplantage aangetroffen. Dit is in strijd met de Opiumwet.

In 13 januari jl. stelde de politie vast dat het bedrijfspand werd gebruikt voor de teelt en opslag van hennepplanten. De politie heeft het pand inmiddels ontmanteld. Vervolgens heeft de gemeente besloten het pand te sluiten. Voornaamste reden is de grote hoeveelheid hennepplanten die in het pand is aangetroffen.

Ad Verburg, loco-burgemeester van Aalsmeer: “Een hennepplantage van deze omvang is een inbreuk op het kwaliteit en de veiligheid van de leefomgeving, alleen al vanwege het brandgevaar. Daarbij trekken panden die betrokken zijn bij de handel in verdovende middelen criminelen aan. Sluiting van het pand voor zes maanden is niet bedoeld als strafmaatregel maar om te voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en dat criminelen naar het adres blijven komen in de veronderstelling dat ‘er nog wat te halen valt’.”

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, over kan gaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Google MapsGoogle Maps

Terug

Family Mijdrecht