Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Snelheid omlaag op Mijdrechtse Dwarsweg Wilnis

Datum: 10 februari 2016
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De maximaal toegestane snelheid op de Mijdrechtse Dwarsweg buiten de bebouwde kom wordt vanaf 10 februari omlaag gebracht naar 60 km/uur. Met digitale snelheidsborden worden automobilisten extra geattendeerd op hun snelheid. Met deze maatregel wordt de verkeersveiligheid bevorderd. Aanleiding zijn drie ernstige verkeersongevallen in de afgelopen jaren op deze weg. De maatregel loopt vooruit op een nieuwe inrichting van de weg door de ontwikkeling van de nieuwe wijk de Maricken. 

Eind 2014 hebben er twee ernstige verkeersongevallen plaatsgevonden op de Mijdrechtse Dwarsweg ter hoogte van het Shell-tankstation in Wilnis. Politieke partijen hebben naar aanleiding van deze ongevallen vragen gesteld over de verkeerssituatie op deze weg. Begin 2015 heeft er wederom een verkeersongeval plaatsgevonden. Op 28 januari jl. is er een motie vanuit de gemeenteraad gekomen om op korte termijn actie te ondernemen. Hierop is toegezegd om op korte termijn actie te ondernemen met het plaatsen van 60km/uur-borden. De termijn is te kort om ondersteunende, snelheidsremmende maatregelen te nemen.  

Het beeld van de Mijdrechtse Dwarsweg zal in de toekomst verder veranderen door de bouw van de woonwijk de Maricken. Aan het westelijk gedeelte van deze weg komt woonbebouwing, waarmee de uitstraling van deze weg wijzigt. Het uitgangspunt is dat het gedeelte van de Mijdrechtse Dwarsweg ter hoogte van de nieuwe woonwijk dan binnen de bebouwde kom komt te liggen. Hiermee wordt de maximale snelheid op dat gedeelte 50km/uur. Er komt een rotonde op de Mijdrechtse Dwarsweg als ontsluiting van de Maricken.

De komende maanden worden de maatregelen verder uitgewerkt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan drempels ter hoogte van het tankstation en belijning. Naar verwachting start de eerste fase van de werkzaamheden deze zomer (belijning, drempels) en in een later stadium volgt de aanleg van een nieuwe rotonde ter hoogte van het huidige verkoopcentrum van de Maricken.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug