Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wegpiraten aangehouden na wilde achtervolging in Vreeland

Datum: 29 februari 2016
Bron: politie.nl

De politie heeft zondagmiddag 28 februari na een intensieve achtervolging in Vreeland twee verdachten aangehouden. De mannen, 44 en 18 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

De politie was rond 12.00 uur bezig met het uitvoeren van een snelheidscontrole op de Bergseweg, toen ze uit het niets een auto met hoge snelheid voorbij zagen rijden. Agenten zetten een achtervolging in en gaven de bestuurder ter hoogte van een benzinestation in Vreeland een volgteken. Even leek het alsof de bestuurder hieraan gehoor gaf, maar hij reed vervolgens op het kruispunt weer terug in de richting van Nederhorst den Berg. Uiteindelijk stopte de 21-jarige bestuurder ter hoogte van de brug bij Vreeland, waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nadat hij werd staande gehouden, wist de verdachte te ontkomen. De politie zette wederom een achtervolging in, maar gezien de zeer hoge snelheid van de verdachte, werd hij niet meer aangetroffen.

Bedreiging vuurwapen

Even later kwamen diverse 112-meldingen binnen, dat de bestuurder van hetzelfde voertuig medeweggebruikers in de omgeving van Vreeland met een vuurwapen zou hebben bedreigd. De agenten gingen direct ter plaatse en troffen het voertuig aan op de Spoorlaan. Achter het stuur zat nu een andere persoon, een 44-jarige man uit Loenen aan de Vecht. De agenten wilden hem aanhouden, toen er uit het niets weer een andere man kwam, die met een reservesleutel de auto opende en instapte. De 18-jarige man ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten weer een achtervolging in. De bestuurder beging forse verkeersovertredingen, maar kon uiteindelijk worden aangehouden.

Aanhoudingen

De twee aangehouden mannen werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Van de derde verdachte is de identiteit bekend en de politie doet onderzoek naar hem. Het voertuig is inbeslaggenomen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht