Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie vangt 'boeven' met hond en heli in Mijdrecht

Datum: 04 maart 2016
Bron: Politie.nl

De politie heeft donderdag samen met de bewoners van Mijdrecht in een heterdaadoefening inbrekers aanhouden. Na een 1-1-2 inbraakmelding gingen politie en bewoners op zoek naar agenten in burger, die zich in de oefening gedragen als inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, nu werden ook de bewoners via Burgernet actief gevraagd om mee te doen. Doordat de politie de procedures oefent, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen.

Verdachte situatie: 1-1-2 bellen

De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra surveilleert op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners zoekt de politie sneller in de juiste richting, waardoor inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden kunnen worden. Inwoners van Mijdrecht wordt gevraagd alert te zijn en 1-1-2 te bellen als zij iets verdacht zien.

Over Burgernet

In Burgernet werken gemeente en politie samen met bewoners aan de veiligheid in de buurt. Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht vraagt om hulp. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. In De Ronde Venen zijn nu ruim 5.700 Burgernetdeelnemers. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht