Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester sluit schuurwoning Kudelstaart vanwege hennepkwekerij

Datum: 10 maart 2016
Bron:

Op 10 maart is op last van de burgemeester een schuurwoning aan de Kudelstaartseweg gesloten voor een periode van drie maanden. In het pand is een grootschalige hennepplantage aangetroffen. Dit is in strijd met de Opiumwet.

In 28 februari jl. stelde de politie vast dat de schuur werd gebruikt voor de teelt en opslag van hennepplanten. De politie heeft het pand inmiddels ontmanteld. Vervolgens heeft de gemeente besloten het pand te sluiten. 

Jeroen Nobel, burgemeester van Aalsmeer: “Een hennepplantage van deze omvang is een inbreuk op het kwaliteit en de veiligheid van de leefomgeving, ook vanwege het brandgevaar. Sluiting van het pand voor drie maanden is bedoeld om te voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt.”  

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, kan overgaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug