Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Waterwolftunnel Aalsmeer afgesloten voor onderhoud

Datum: 18 maart 2016
Bron: Provincie Noord-Holland

De Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer is in de nacht van 18 op 19 maart 2016 een nacht afgesloten voor verkeer.

De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de N201 wordt deels omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 
Vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de Waterwolftunnel, is de tunnel afgesloten van vrijdag 18 maart (19.00 uur) tot zaterdag 19 maart (06.00 uur). Door de afsluiting kan het verkeer geen gebruik maken van de  N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting  met de Fokkerweg in Haarlemmermeer. Met behulp van borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Regulier onderhoud

Om de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de tunnel regelmatig onderhouden wordt. Dit onderhoud vindt deels plaats terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar dient de tunnel echter afgesloten te worden om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te kunnen garanderen en te zorgen voor een snel verloop van de onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn niet alleen voor preventief onderhoud, zoals het wassen van de tunnelwanden en het reinigen van de wegmarkeringen, maar ook voor inspecties en testen, zoals controles op veiligheidsmiddelen. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de onderhoudswerkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Meer informatie

Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht