Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Sluiting loods Schinkeldijkje Aalsmeer vanwege hennep

Datum: 18 maart 2016
Bron: Gemeente Aalsmeer

Op 18 maart is op last van de burgemeester een loods gesloten aan het Schinkeldijkje voor een periode van drie maanden. Het pand werd gebruikt voor de handel, verwerking en opslag van hennepproducten. Dit is in strijd met de Opiumwet.

Op 1 maart jl. stelde de politie vast dat in de loods handel, verwerking en opslag van hennepproducten plaatsvond. De politie heeft het pand toen direct ontmanteld. Vervolgens heeft de burgemeester besloten het pand te sluiten. 

Handel en opslag van hennepproducten zijn een inbreuk op het kwaliteit en de veiligheid van de leefomgeving. Sluiting van het pand is bedoeld om handel in verboden middelen te beëindigen en beëindigd te houden. De gemeente wil voorkomen dat criminelen naar het adres blijven komen in de veronderstelling dat ‘er nog wat te halen valt’.

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, kan overgaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht