Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Koninklijke onderscheiding voor Vinkeveense brandweermannen

Datum: 21 maart 2016
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De brandweermannen Kees de Kuijer en Leon Samsom hebben zaterdag 19 maart 2016 een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden hen opgespeld door burgemeester Maarten Divendal. De twee brandweermannen kregen hun lintje omdat zij stoppen met hun actieve brandweerdienst, zij blijven wel actief binnen de vereniging.

Kees de Kuijer (1962) zet zich al meer dan dertig jaar met hart en ziel in als vrijwilliger bij de brandweer Vinkeveen. Zijn grote passie is de (personeels)vereniging. Zijn hele brandweercarrière heeft hij hier op verschillende manieren aan bijgedragen. Hij heeft negen jaar in het bestuur gezeten, waarvan de laatste termijn als voorzitter. Ook heeft De Kuijer tientallen jaren gezorgd voor de vele bindings- en saamhorigheidsactiviteiten van de vereniging en neemt hij de coördinatie van de collecte voor de brandwondenstichting in Vinkeveen voor zijn rekening.

Leon Samsom (1960) heeft zich meer dan dertig jaar met hart en ziel ingezet als vrijwilliger bij de brandweer Vinkeveen. Hij heeft vele functies doorlopen, van aspirant manschap tot chauffeur. De noodzakelijke opleidingen heeft hij voor een belangrijk deel in zijn vrije tijd doorlopen. De afgelopen dertig jaar heeft hij zich bij nacht en ontij op bijzondere wijze voor de veiligheid van De Ronde Venen en haar inwoners ingezet. Daarbij zette hij zich als oefenleider extra in om de vakbekwaamheid van de post naar een hoger niveau te tillen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht