Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Koningin Máxima bezoekt dorpshuis Nieuwer ter Aa

Datum: 30 maart 2016
Bron: RTV Utrecht

Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa heeft een Appeltje van Oranje gekregen. Het dorpshuis krijgt de onderscheiding omdat het helemaal gerund wordt door vrijwilligers.

Het dorpshuis vernam het nieuws van koningin Máxima, die vanmiddag een bezoek bracht aan het huis. Ze werd rondgeleid en kreeg wat te horen over de geschiedenis en de filosofie van het dorpshuis.

Het Appeltje is bedoeld voor initiatieven die mensen bij elkaar brengen. In Ons Genoegen zit een ontmoetingsplek voor de buurt. Ook is er een winkeltje en kunnen ouderen gratis een auto lenen.

"Het bijzondere aan het dorpshuis is dat zij naast gezellige activiteiten ook echt kijken hoe ze zorgtaken op zich kunnen nemen", vertelt Rosanne Prinsen van het Oranje Fonds. "Als iemand veel alleen thuis zit, kunnen ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk komen doen in het winkeltje."

Aan de prijs zit een geldbedrag verbonden van 15.000 euro en een bronzen beeldje dat gemaakt is door prinses Beatrix. Andere winnaars zijn multifunctioneel centrum De Gaveborg in het Groningse Oostwold en ontmoetingscentrum De Pracht in het Brabantse Waalre.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht