Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drie boeven gevangen na achtervolging vanuit Loenen aan de Vecht

Datum: 06 april 2016
Bron: 0297.nl

De politie heeft woensdagavond na een achtervolging drie verdachten van een woninginbraak aangehouden.

In een woning in Loenen aan de Vecht werd rond kwart over zes ingebroken. De drie boeven gingen er in een auto vandoor. De politie nam plaats op strategische plekken om de verdachten in de kraag te kunnen vatten: met resultaat! De auto werd rond half zeven gespot op de Haarrijnse Rading in Vleuten.

De politie startte een achtervolging en gaf het voertuig een stopteken. De bestuurder negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Hindersteinlaan in Vleuten sprong één verdachte uit het voertuig. Deze gooide, voordat hij in de kraag gevat werd, nog iets in het water.

De bestuurder van de auto weigerde nog steeds te stoppen. De politie zette de wijk af en zag het voertuig een doodlopende straat in rijden. Dat interesseerde de bestuurder niets: hij ramde een betonblok en reed over het fietspad verder. De auto had door de aanrijding veel schade opgelopen en kon niet meer verder. De bestuurder en een bijrijder sprongen uit de auto. De politie heeft pepperspray gebruikt om de twee in de boeien te slaan.

De drie verdachten zijn bekenden van de politie. Zij zijn ingesloten en de recherche zal onderzoek doen naar de toedracht en de betrokkenheid van de verdachten. Brandweerduikers hebben ruim anderhalf uur gezocht naar voorwerpen in het water. Zij hebben alleen een schroevendraaier aangetroffen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34


Terug