Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Informatieavonden bij JDG zonnesystemen over collectieve inkoop

Datum: 07 april 2016
Bron: De Groene Venen

In april biedt JDG zonnesystemen inwoners van De Ronde Venen en omgeving de mogelijkheid om gezamenlijk in te kopen op zonnesystemen. Hoe meer mensen zich inschrijven op het collectief, hoe groter de korting. Nu de rente naar een dieptepunt is gedaald, wordt het investeren in een zonnesysteem nog aantrekkelijker. Zonnesystemen leveren een rendement op van 8 tot 10 % per jaar. 

Op steeds meer woningen zie je zonnepanelen verschijnen. Jan de Graaff, geboren en getogen in Wilnis, startte zo’n twintig jaar geleden zijn eigen aannemersbedrijf in Mijdrecht en specialiseert zich al enkele jaren in de verkoop van zonnesystemen en de installatie daarvan. “Het geeft me een goed gevoel om op deze manier met duurzame energie bezig te zijn en mensen hierover ook te adviseren en hen te helpen met de installatie van deze apparatuur.”

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Jan de Graaff legt uit: “Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, die worden gemaakt van laagjes silicium. Wanneer er licht op de zonnecellen valt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de laagjes silicium. De zonnecellen vangen dat licht op - ook als het bewolkt is - en zetten het om in elektriciteit. Via een omvormer wordt dat stroom die direct te gebruiken is. Wordt die echter niet of niet volledig gebruikt, dan wordt de overtollige stroom automatisch teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.”

De technologische ontwikkeling van zonnesystemen staat niet stil. De tweede generatie omvormers, zoals Enphase en Solar Edge, zijn bij JDG zonnesystemen in Mijdrecht dan ook een groot succes: in het afgelopen jaar heeft meer dan 95% van de klanten voor deze systemen gekozen. Deze omvormers hebben diverse voordelen. Doordat de tweede generatie omvormers per paneel hun energie opwekken, presteert alleen het vuile of beschaduwde paneel minder en de overige panelen niet. De prestatie van elk paneel kan worden gemonitord door middel van een computer, tablet of smartphone. Ook is er minder uitval door technische mankementen dan bij de stringomvormers. Daarbij wordt standaard langer garantie gegeven omdat de leveranciers in hun product geloven. De systemen met Enphase micro-omvormers zijn uit te breiden, voor het geval klanten de investering niet in één keer willen doen.

De nieuwste systemen zijn in staat om met behulp van een geavanceerde accu het teveel aan opgewekte stroom op te slaan, in plaats van terug te leveren aan de energiemaatschappijen. Die bieden nu nog een vergoeding voor de stroom die men teruglevert aan het net (salderen), maar de branche houdt er rekening mee, dat dit over enkele jaren zal versoberen. Vandaar dat de nieuwste systemen in staat zijn zelf die stroom voor u op te slaan voor later gebruik.

Op twee avonden in april biedt JDG zonnesystemen inwoners van De Ronde Venen en omgeving tekst en uitleg over de nieuwste generatie zonnesystemen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk in te kopen. Hoe meer mensen zich inschrijven op het collectief, hoe groter de korting. De informatieavonden in de showroom en presentatieruimte aan de Productieweg 24 te Mijdrecht zijn gratis toegankelijk en worden gehouden op donderdag 7 april en woensdag 13 april. Inloop vanaf 19.30 uur. Start presentatie: 20.00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht