Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tips van wijkagent Julian Steenbeek

Datum: 11 april 2016
Bron:

Na een mooi weekend waarin ik late diensten heb gedraaid, zijn er toch wat dingen die ik kwijt wil. Gewoon wat tips, die je van een agent krijgt.

De eerste tip komt voort uit twee meldingen.

Bij de eerste melding moesten we ter plaatse gaan omdat er twee jongetjes met een balletjespistool op een meisje hadden geschoten. Moet hiervoor dan echt politie komen? Ja. Het meisje is namelijk een groot stuk van haar tand kwijt. Dit door de "onschuldige" balletjespistolen die gewonnen zijn op de kermis.

Gelukkig hebben we met goede ouders te maken en kan het eigen zorgkader het in dit geval afhandelen.

Een tweede melding luidt: "In Boomstede loopt een 14 à 15-jarige jongen rond met een pistool". Mijn collega en ik kijken elkaar aan en gaan ter plaatse. Andere eenheden zijn ook onderweg.

In Boomstede aangekomen, treffen we al gauw de jongen en wat vrienden van hem aan. Ook zien we dat hij het pistool in zijn handen heeft. We vermoeden dat het een neppistool is. Maar ja, hoe zeker is dat? Is dit pistool van de kermis, of misschien thuis gevonden, ergens in een lade? We besluiten de jongens van een afstand aan te roepen en zeggen dat ze het wapen op de grond moeten leggen. Gelukkig luisteren ze. Wat als ze het voor de grap toch op ons richten? Moeten wij het risico dan nemen? Laten we daar maar niet te veel over nadenken.

De onschuldige pistolen zijn dan misschien wel ergens te koop, maar hou ze lekker binnen. Want de wet wapens en munitie regelt wel degelijk dat een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gewoon verboden is.

De tweede tip gaat over iets heel anders. De open helm, ook wel Jethelm genoemd. Geheel toegestaan in Nederland. Het is dan gewoon een tip vanuit wat ervaringen.

Gisteravond, vlak voor einde dienst, komt er een melding binnen van een eenzijdig ongeval in Duivenkamp.

Een scooter is onderuit gegaan en de bestuurder is buiten bewustzijn.

Wij gaan ter plaatse om eerste hulp te verlenen.
Het eerste wat wij aantreffen is een flinke plas bloed en daarin zien we al direct een tand liggen. Vervolgens kijken we naar de bestuurder die inmiddels weer op zijn benen staat. Ik zal niet in details treden, maar een deel van zijn gezicht ligt nog op de stoep. Meerdere tanden zijn uit zijn mond en hij bloedt hevig.

Ik denk dat ik met vrij grote zekerheid kan zeggen dat de helm zijn leven heeft gered of in ieder geval ernstig hersenletsel heeft voorkomen.

Zeker is dat een dichte helm ook het gezicht en de tanden beschermd zou hebben.

Wat heb jij voor een helm? Draagt uw zoon of dochter ook een open helm?

Ga voor volledige bescherming want je hebt maar één gezicht en daar moet je de rest van je leven mee doen.

Julian Steenbeek, politie Stichtse Vecht

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht