Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Lintjesregen in Uithoorn: extra glans door de oudst gedecoreerde persoon in Nederland

Datum: 26 april 2016
Bron: Gemeente Uithoorn

Dinsdag 26 april 2016 reikt burgemeester Oudshoorn ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding uit aan vijf inwoners van Uithoorn. De Lintjesregen vindt plaats vanaf 10:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Mevrouw H. Woelinga-Rodbard, mevrouw J. Kampen-Bosch, de heer A. Sparnaay, de heer J.C.W. Lakerveld en de heer J.A. Könst worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Woelinga (1919) is de oudst gedecoreerde persoon in Nederland voor de Lintjesregen 2016. Dit geeft de uitreiking van de lintjes extra glans. Zij zet zich sinds 1965 op vele manieren in voor de bevordering van vrede en gerechtigheid als lid van de Doopsgezinde Vredesgroep en lid /bestuurslid van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), derde wereldactiviteiten en mondiaal denken. Vanaf de 60-er jaren is zij een actief lid van de werkgroep Uithoorn van Amnesty International.

Mede door haar inzet werd in de jaren 70 één van de eerste wereldwinkels opgericht.

Mevrouw Kampen heeft zich vele jaren op bestuurlijk niveau ingezet voor de ANBO (de belangenorganisatie voor senioren) en hoopt haar vrijwilligerswerkzaamheden bij de ANBO nog jaren voort te zetten. In samenwerking met Vita Welzijn en Advies en zorgorganisatie Ons Tweede Thuis heeft zij een ontmoetingsplek voor ouderen aan het Zijdelveld gerealiseerd. In 2014 heeft mevrouw Kampen de Erepenning van het gewest Noord-Holland van de ANBO ontvangen.

De heer Sparnaay was meer dan 30 jaar lid van de vrijwillige brandweer van Uithoorn. Sinds 1991 is hij secretaris van de Winkeliersvereniging Amstelplein en vertegenwoordigt hij de Winkeliersvereniging  bij de Stichting Uithoorn in bedrijf en de Stichting Promotie Uithoorn. Hij is intensief betrokken bij activiteiten ter verbetering van het woon-, werk- en recreatieniveau in en rond Uithoorn en de organisatie van de jaarlijkse intocht van Sinterklaas.

De heer Lakerveld is sinds 1986 vrijwilliger bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU). In 1988 werd hij lid van de wedstrijdcommissie en lid van het organisatiecomité van de jaarlijkse scholierenloop. In 1990 werd hij lid van de baancommissie en bestuurslid technische zaken. Daarnaast is hij actief als jurylid bij de Nederlandse Atletiekkampioenschappen van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en vanaf 2004 is hij medeorganisator van de jaarlijkse Polderloop in De Kwakel.

De heer Könst is een van de grondleggers en pioniers van Radio R.I.K. In 1989 begonnen als radiotechnicus bij nu Rick FM, de lokale omroep voor Amstelland. Van 1997 tot 2004 was hij binnen het bestuur van Rick FM de zendercoördinator. Sinds 2005 verzorgt hij het zondagmiddagprogramma “Het tussendoortje”, een live verslag van de wedstrijden van de lokale sportverenigingen en is hij de initiator van de politieke cafés.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht