Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vinkevener geeft toe wapens, drugs en contanten in huis te hebben

Datum: 13 mei 2016
Bron: AD.nl

Een 30-jarige inwoner van Vinkeveen heeft toegegeven dat hij in het bezit was van een grote hoeveelheid drugs, illegale wapens en 74.500 euro aan contanten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om 513 gram cocaïne, 52 gram heroïne en 3,7 kilo hennep. Radoslaw G. zou ook vier pistolen, munitie en een taser in huis hebben gehad. De spullen zijn aangetroffen na een politieactie die onderdeel was van een onderzoek naar een schietpartij bij café Eindeloos in Hilversum, in de nacht van 4 op 5 september vorig jaar. G. was daarbij volgens justitie aanwezig, maar wist met nog drie anderen te ontkomen. Twee maanden later werd hij bij de politie-inval in zijn huis aangehouden.

Hoorzitting
Deze week was de eerste tussentijdse rechtszitting in de zaak tegen de verdachten. G zou met de auto naar café Eindeloos, de zaak van het slachtoffer, zijn gereden en daar met een automatisch machinegeweer hebben geschoten op het slachtoffer en op vijftien ruiten, die daarbij sneuvelden. Met een kapmes hakte G. volgens het OM in op net zoveel auto's. Mocht de rechtbank tijdens de inhoudelijk behandeling poging tot moord voor de 30-jarige man niet bewezen vinden, dan valt de officier terug op medeplichtigheid - het vervoeren van de dader - of poging tot zware mishandeling als lichtere aanklachten. Over de schietpartij wil G. niets verklaren, licht zijn advocaat Iwan Appel toe. Het onderzoek naar het schietincident loopt nog. ,,In mei en juni worden nog een stuk of tien getuigen gehoord die in september op de plaats delict zijn geweest. Die verklaringen worden nog getoetst en wanneer de resultaten voorhanden zijn en alles rond is, kijken mijn cliënt en ik of we onze huiding in het proces wijzigen."
Na tips van getuigen konden agenten nog in de nacht van de schietpartij de 21-jarige Robert O. en de 40-jarige Radoslaw S. aanhouden. Ook zij staan terecht voor poging tot moord.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug