Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mysteryshopper op zoek naar alcohol in Aalsmeer

Datum: 19 mei 2016
Bron: Gemeente Aalsmeer

Houden supermarkten, slijterijen en andere verkopers van alcohol zich aan de regels en verkopen zij geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar? Uit landelijk onderzoek blijkt dat de wettelijke leeftijdsgrens slecht wordt nageleefd. Gemeente Aalsmeer wil weten in hoeverre de regels in Aalsmeer goed worden nageleefd en heeft in navolging van andere gemeenten een bureau in de arm genomen om dit nader te onderzoeken. Dit bureau zet myteryshoppers in, die supermarken en slijterijen bezoeken en kijken of het lukt om alcohol te kopen. Naar verwachting is het onderzoek in de zomer gereed.  

Op basis van de resultaten kan de gemeente bepalen of zij intensiever of gerichter moet handhaven. Ook de supermarkten en slijterijen krijgen terugkoppeling van het onderzoek, zodat zij een beeld krijgen van hoe het bij hen gaat en wat zij kunnen verbeteren.  

Alcohol is schadelijk voor jongeren. Sinds 2013 is alcohol verboden voor jongeren onder de 18 jaar. Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in het openbaar en het is verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Doel van de wet is het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht