Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drie duikers in nood in één maand op Vinkeveense Plassen

Datum: 01 juni 2016
Bron: RTV Utrecht

Deze maand zijn er al drie duikers in de problemen geraakt in de Vinkeveense Plassen.

Afgelopen weekend was het laatste incident, zo schrijft RTV Utrecht. Toen werd een duiker op het water onwel. Zijn het incidenten of gaan duikers onvoorbereid het water op?

Volgens duikschoolhouder Bart Jan Bootsma behoren scherpe veiligheidschecks tot het standaardprotocol. "Maar als je een medisch probleem hebt, een hartprobleem bijvoorbeeld, dan wordt het lastig. Materiaalpech komt eigenlijk heel weinig voor."

Zomaar aan de sport beginnen is vragen om problemen. "Die mensen zeggen bijvoorbeeld: ik ga niet diep duiken. Maar daar zit juist het gevaar vanwege de enorme volumeverschillen. En als het een keer misgaat, weet iemand met een certificaat precies wat hij of zij moet doen."

Daarom is er altijd een reddingsset aan boord met een AED en extra zuurstof tegen decompressieziekte. Bootsma weet wat hij doet, al houden de ongelukken van afgelopen tijd hem wel bezig. "Het is natuurlijk verschrikkelijk heftig. Je gedachten gaan uit naar de familie en de duikerskring waarin het slachtoffer zich begeeft."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via RTV Utrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht