Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen naar landelijke finale Oppervlakteredding

Datum: 05 juni 2016
Bron: ingezonden stukken

Het brandweerkorps van Vinkeveen heeft zich zaterdag 4 juni in Barendrecht geplaatst voor de landelijke finale in de klasse Oppervlakteredding. Tijdens de voorronde van deze vaardigheidstoets, georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) behaalde het korps een verdienstelijke tweede plaats. De eerste drie ploegen plaatsen zich voor deelname aan de eindronde.

De wedstrijdploeg kreeg de melding van personen te water in de Gaatkensplas te Barendrecht. Tijdens een luchtshow was een sportvliegtuigje neergestort. De piloot hing met zijn parachute half in een boom en in het water. Een vleugel van het vliegtuig kwam op een bootje terecht waarbij het bootje omsloeg en twee personen te water raakte.

Na een snelle verkenning en schouw van het incident werd gestart met de redding van de slachtoffers. Een van de slachtoffers dreef buiten bewustzijn in het water en werd daarom als eerste gered. Op de kant werd daarna direct een reanimatie gestart in afwachting van het ambulanceteam. Vervolgens werden ook de piloot en het laatste slachtoffer gered en veilig naar de kant gebracht. Ook de zwarte doos van het vliegtuigje werd gevonden en overgedragen aan de politie.

Ondanks het warme weer wist het team het gehele incident in ruim een half uur tot een goed einde te brengen. Tijdens de prijsuitreiking waarin het scenario en de inzet werden toegelicht werd de inzet van de Vinkeveense ploeg beloond met een mooie tweede plaats en daarmee deelname aan de landelijke finale. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 10 september in Krimpen a/d IJssel. Het team zal in de zomerperiode gaan oefenen om die dag te proberen de vorig jaar behaalde landstitel te behouden! 

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder: Oscar van Kouwen
Chauffeur: Joep Kuijper
Zwemmer 1: Jelle Oldenburger
Zwemmer 2: Mischa Börger
Veiligheidsman: Martin Pothuizen
Gewondenverzorger: Valerie Feddema

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug