Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Misdaadmeter: Aalsmeer zeer veilige gemeente

Datum: 09 juni 2016
Bron: Gemeente Aalsmeer

Aalsmeer is de veiligste gemeente in de Amsterdam-Amstelland regio en scoort ook landelijk hoog op het gebied van veiligheid. Dat blijkt uit de misdaadmeter 2016 van het Algemeen Dagblad. De misdaadmeter rangschikt gemeenten op het aantal delicten. Aalsmeer staat op de 272ste plaats. De veiligste gemeente in Nederland is Ten Boer op de 385ste plaats.

Jeroen Nobel, burgemeester Aalsmeer en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid: “Uitgangspunt voor ons veiligheidsbeleid is dat Aalsmeer een gemeente is waar mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren en waar kinderen veilig kunnen opgroeien. In ons beleid richten we ons onder meer op het terugdringen van het aantal inbraken, vernielingen en misdrijven. Uit de cijfers van de misdaadmeter komt naar voren dat ons beleid werkt en dat we samen met politie en onze andere veiligheidspartners op een goede manier aan de veiligheid in Aalsmeer werken.”

De AD Misdaadmeter maakt gebruik van gegevens van de politie over 2015. De ranglijst van (on)veilige gemeenten wordt bepaald door te kijken naar de cijfers van tien delicten. Deze worden per gemeente afgezet naar inwonersaantal én gewogen naar impact voor het slachtoffer. Aalsmeer scoort op alle facetten relatief laag en is vergeleken met een jaar daarvoor veiliger geworden. Toen stond Aalsmeer nog op de 196ste plaats.knipsel(37).jpg

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht