Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Greenpeace: De Ronde Venen gebruikt sjoemelstroom

Datum: 15 juni 2016
Bron: 0297.nl

De Ronde Venen krijgt van Greenpeace de classificatie 'oranje'. De gemeente gebruikt sjoemelstroom. Op papier groen, maar volgens de actiegroep zit het in de praktijk net even wat anders.

"Als je Noorse waterkrachtcertificaten inkoopt zoals De Ronde Venen doet (...), dan komt er geen kilowattuur schone energie bij. Je bent letterlijk administratief grijze stroom groen aan het maken" legt Jorien de Lege van Greenpeace uit.

Wethouder Moolenburgh is zich van weinig kwaad bewust. "Ik was zeer verbaasd over de berichtgeving. Het staat namelijk haaks op hetgeen we doen en belangrijk vinden: werken aan een duurzame gemeente. Dat doen we op tal van gebieden, en natuurlijk ook op het gebied van energieverbruik."

In 2014 is het elektriciteitsverbruik van de gemeente aanbesteed. Een belangrijk uitgangspunt in die aanbesteding was dat de geleverde elektriciteit 100 procent duurzaam moest zijn. De Vrije Energie Producent (DVEP) voldoet daar volgens de gemeente aan. De gemeente beschikt ook over een certificaat van DVEP waaruit blijkt dat duurzame elektriciteit is ontvangen in de vorm van hydro-elektrische energie. Maar volgens Greenpeace is dat dus allemaal twijfelachtig.

Bekijk de video voor het hele verhaal.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Via 0297.nl

Terug

Family Mijdrecht