Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Soap rondom Aalsmeers raadslid duurt voort

Datum: 21 juni 2016
Bron: De Telegraaf / Mike Muller

Uit een tweede vonnis van de rechtbank Amsterdam blijkt dat het Aalsmeerse raadslid Heijstek, die zichzelf bij de gemeente ziek gemeld heeft, zich in november voor vier tot zes strafbare feiten moet verantwoorden voor de strafrechter. Dat schrijft de Telegraaf vandaag.
 
Heijstek, die als fractievoorzitter van het Aalsmeers Collectief bekendheid verwierf, mag eveneens een jaar geen contact meer hebben met zijn vrouw en kinderen. Volgens de rechter is de zaak ,,uiterst zorgwekkend’’. Heijstek zou onder andere de auto van zijn gezin onklaar hebben gemaakt en bankrekeningen hebben geplunderd. Ook werden naaktfoto’s en seksueel getinte berichten gestuurd.

Uit het vonnis blijkt dat Heijstek wordt verdacht van verschillende strafbare feiten, waaronder ‘ernstige internetpesterijen’. Hij is daarvoor verschillende malen door de politie in zijn woning aangehouden. Ook is aannemelijk dat de man uit naam van iemand anders ,,alarmerende maar onware berichten over zijn gezondheidstoestand heeft verzonden’’. Tegen Heijstek loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens stalking en identiteitsfraude. Hij wordt ervan verdacht nep-accounts op Facebook te hebben aangemaakt, waarop hij zichzelf met de dood bedreigde. Ook in het programma Internetpesters aangepakt van Peter R. de Vries kwam hij naar voren in een pestzaak.

Gisteren bleek dat Heijstek ook zijn woning moet verlaten. Buren voelen zich niet langer veilig en wonnen een rechtszaak om hem weg te krijgen. De politie moest de afgelopen maanden zes keer zijn woning binnenvallen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug