Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Beschonken Mijdrechtse vrachtwagenchauffeur aangehouden

Datum: 22 juni 2016
Bron:

De politie Schagen heeft dinsdagmiddag 21 juni een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mijdrecht opgepakt in Callantsoog. Hij had met zijn voertuig meerdere betonnen palen in de berm van de N502 in Sint Maartenszee omvergereden en had daarbij bijna een groepje fietsers geraakt.

Vier fietsers reden die middag vanuit Callantsoog richting Petten over het fietspad van de N502 in Sint Maartenszee. Ineens zagen zij een grote vrachtwagen op zich af komen, die dwars door de berm reed. Het voertuig reed tegen 8 betonnen bermpalen aan, die enkele meters door de lucht vlogen. Twee van die palen raakte op een haar na de fietsers niet, maar kwamen wel tegen hun fietsen aan.

De vrachtwagen schampte één van de fietsers en stopte enkele tientallen meters verderop, om vervolgens weer verder te rijden, de fietsers geschrokken en verbijsterd achterlatend. Door de klap raakten twee fietsen beschadigd.

Een motorrijder van de politie kwam ter plaatse en verzamelde achtergelaten deeltjes van de vrachtwagen. Na het verhaal van de fietsers te hebben aangehoord, stopte de agent de stukjes plastic in zijn motorkoffer en is op zoek gegaan naar de vrachtwagen.

Na ongeveer 30 minuten de omgeving te hebben afgezocht, en diverse vrachtwagens op schade te hebben gecontroleerd, zag de agent op de Dorpsweg in Callantsoog, een rode vrachtwagen staan met schade aan zijn cabine. De plastic stukjes bleken precies op de cabine te passen. De 28-jarige chauffeur uit Mijdrecht is vervolgens aangehouden en door andere agenten overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. De beroepschauffeur bleek bijna drie keer meer alcohol dan toegestaan in zijn lijf te hebben.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van plaats ongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie Schagen concludeerde dat de vier fietsers een engeltje op hun schouders hebben gehad.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug