Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Pak de Boef-actie in Uithoorn geslaagd

Datum: 20 juli 2016
Bron: ingezonden stukken

De politie heeft dinsdagmiddag een Burgernet-oefening in Uithoorn gehouden. Er had een woninginbraak plaatsgevonden en de inbrekers waren betrapt. Deze actie is opgezet om zo de samenwerking tussen de burgers en de politie te bevorderen. Burgers kunnen heterdaadkracht bevorderen door de politie van informatie te voorzien over bijvoorbeeld signalement of locatie van de verdachte(n). De politie wil laten zien dat de ogen en oren van de mensen in de wijk onmisbaar zijn. 

De politie kreeg eerst een briefing over de oefening die zou gaan plaats vinden. Het werd niet bekend gemaakt waar de woninginbraak zou plaats vinden. Omstreeks 15:30 uur werd de melding uitgegeven door Burgernet en aan de politieagenten die in dienst waren.

Alle beschikbare politie-eenheden zochten in het gebied rondom de opgegeven locatie. De Burgernet meldingwas intussen ook uitgegeven. Ter plaatse werden de politie collega’s gewezen door mensen die de verdachten hadden zien lopen. Een man op een fiets was ook aan het mee helpen en in de omgeving aan het uitkijken. De politie zag twee personen lopen in de omgeving van de Ringslang. Deze twee personen voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie gingen de twee personen rennen. Door deze goede samenwerking tussen burgers en politie konden de verdachten binnen 10 minuten aangehouden worden. Om 15:44 uur werd de 1e verdachte aangehouden op het voetpad aan de Vogellaan, om 15:46 werd de 2e verdachte aangehouden op het voetpad tussen de Ransuil en de Bosmuis.

Met hulp van de burgers hebben de agenten ter plaatse twee verdachten kunnen aanhouden. Via deze weg wil de politie alle mensen die hebben meegedaan en geholpen bedanken.

De politie en de gemeente ziet de burger als een serieuze partner in de samenwerking in de aanpak van heterdaad situaties. Hoe meer deelnemers aan Burgernet hoe beter. Meldt u dus nu aan op Burgernet.nl. Het is mogelijk om een sms, spraak-sms of whatsapp bericht te ontvangen op uw telefoon

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht