Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Buurtbewoners leggen brandweer vuur aan de schenen bij brand Nieuwer ter Aa

Datum: 25 juli 2016
Bron: 0297.nl

Lichte paniek in Nieuwer ter Aa na een korte maar felle keukenbrand. Rond tien voor vier werd de brandweer van Breukelen opgeroepen voor de woningbrand aan de M. van Zantenstraat.

Pas een kwartier later kwamen de spuitgasten met toeters en bellen de straat in scheuren. Ondertussen kwam de rook al uit de woning en ook in de naast gelegen woning werd de rook waargenomen. De brandweer heeft de woning ontruimd en het oudere echtpaar werd geëvacueerd.

De vlam bleek in de pan geslagen. De brandweer had het vuur snel onder controle waarna er geventileerd kon worden. De woning naast het brandadres bleef vol rook staan. De brandweer ging er vanuit dat de brand in de spouwmuur zat en het dak werd beklommen. Eenmaal gekeken bleek de brand echt uit te zijn.

Kritiek op de brandweer

Bewoners van Nieuwer ter Aa hadden kritiek op de brandweer. Ze vonden dat de brandweer veel te laat ter plaatse was en vroegen zich af waarom de brandweer uit Breukelen moest komen terwijl Nieuwer ter Aa zelf ook een rode auto heeft. De brandweer legde uit dat er onvoldoende spuitgasten in het dorp aanwezig waren waardoor de auto binnen moest blijven.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Via 0297.nl

Terug

Family Mijdrecht