Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jaloerse Mijdrechter veroordeeld tot 180 uur werkstraf

Datum: 28 juli 2016
Bron: Ad.nl

Wegens openlijk geweld is de 23-jarige Roman B. uit Mijdrecht deze week door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Een flirtpoging in Vinkeveen liep compleet uit de hand.

De 20-jarige Sammy S. uit Wilnis die bij het geweld aanwezig was en een klap heeft uitgedeeld, kreeg honderd uur werkstraf waarvan dertig uur voorwaardelijk.

De zaak tegen de 22-jarige Robin H. uit Mijdrecht in dezelfde mishandelingszaak werd uitgesteld. Hij ontkende deze week zijn rol zó hardnekkig, dat hij de rechter aan het twijfelen bracht. De rechter gaat in die zaak nog een keer goed de beelden van de vechtpartij op 24 januari in café De Twee Heertjes in Vinkeveen bekijken.

Flirten

Die avond werd Roman B. woedend op een andere bezoeker. Deze bezoeker had met de vriendin van B. staan flirten. Toen het afscheid iets te innig werd, sloeg B. er op los. Eerst deelde hij een klap uit en vervolgens sloeg hij met een glas dat hij in zijn handen had. Dit glas brak in het gezicht van het slachtoffer, ook een jongen uit Ronde Venen. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis en hield een litteken over.

Bovendien is nog altijd niet al het glas verdwenen uit zijn gezicht. Hij wordt deze maand nog een keer geopereerd. De man vertelde dat hij niet meer uit durft te gaan en dat hij zich elke dag afvraagt hoe zijn gezicht er in de toekomst uitziet. Hij wil 3000 euro schadevergoeding.
B. meldde zichzelf bij de politie. Hij had enorme spijt. Zijn advocaat vertelde dat B. had geprobeerd om het slachtoffer te bellen. Maar deze wilde geen contact.

Straffen

De officier van justitie waardeerde het enorm dat B. ruiterlijk de schuld op zich nam. Maar zij wees erop dat bij dit soort verwondingen alleen gevangenisstraf past. Zij eiste vier maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk.

De drie verdachten zagen lijkbleek na de eis. De advocaat van B. vertelde dat deze onmiddellijk de 3000 euro schadevergoeding zou betalen. Hij had het geld bij elkaar geleend. Dat hield hem waarschijnlijk uit de gevangenis. De rechter dacht er lang over na maar hij vond het toch niet nuttig om B. naar de cel te sturen en hij koos voor een werkstraf.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht