Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Uithoorn rukt vanaf nu uit met 4 brandweerlieden

Datum: 30 juli 2016
Bron: ingezonden stukken

Brandweer Amsterdam-Amstelland start een tweejarige pilot met een zogeheten TS4 op de kazernes Uithoorn en Aalsmeer. Een TS4 is een brandweerauto met een bezetting van vier brandweerlieden, onder wie een bevelvoerder. 

“Het is belangrijk te onderzoeken of we de burger in het zuidelijke deel van de regio Amsterdam-Amstelland sneller van dienst kunnen zijn met de TS4, uiteraard zonder afbreuk te doen aan onze eigen veiligheid”, zegt Leen (Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland). “Andere korpsen in Nederland werken al sinds 2009 met variabele voertuigbezetting.”

Uithoorn

Kazerne Uithoorn bijt het spits af. De spuitgasten zijn het afgelopen halfjaar getraind door trainers uit de eigen kazerne, door de afdelingen Brandweerkunde en Vakbekwaamheid alsmede door ervaringsdeskundigen van andere Veiligheidsregio’s. Kazerne Aalsmeer rondt hetzelfde trainingsprogramma af in november en neemt dan ook deel aan de pilot.

Extra materieel

De brandweerauto's uit Aalsmeer en Uithoorn zijn voor deze pilot aangepast. Zo hebben de voertuigen een nieuw blussysteem gekregen en nieuwe slangen. Dit materieel kan bij onder meer een TS4-inzet bijdragen aan zowel de veiligheid als de effectiviteit van het optreden van de bezetting.

Waar rukt de TS4 voor uit?

Gedurende de pilot wordt de TS4 voor prio-1 incidenten binnen het primaire verzorgingsgebied van de kazerne Uithoorn als eerste eenheid ingezet. Met deze werkwijze beogen we een snellere hulp aan de burger dan voorheen. De ervaringen gedurende de pilot moeten dit uitwijzen. Buiten het primaire verzorgingsgebied alsmede voor prio-2 incidenten rukt Uithoorn altijd nog met een TS6 uit.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht