Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Familie in shock na vondst lijk in Vinkeveense Plassen

Datum: 18 augustus 2016
Bron: Ad.nl

Voor de familie Kroon nam een boottocht op de Plassen deze week een bizarre wending: een schreeuwende man wees op hen op een lichaam dat in het water dreef. Het bleek een 69-jarige vrouw te zijn die was verdronken.

Bij aankomst bij hun ligplaats aan de Achterbos in Vinkeveen, vonden Gert-Jan en Ineke Kroon, dochter Melanie (27) en kleindochter Keet (0) een dode vrouw in het water. 

,,Toen we aan kwamen varen, werden we geroepen door een man met een hond: er ligt hier iemand in het water, schreeuwde hij", zegt Melanie Kroon. Zij zat op dat moment met haar nichtje voor in het polyester bootje van haar ouders. ,,Hij was duidelijk geschrokken. Hij dacht eerst dat een tas voorbij dreef, maar toen herkende hij menselijke vormen." 

Vader Gert-Jan aarzelt geen moment en springt uit de boot. ,,Hij schopte zijn sloffen uit, gooide zijn bril in het gras en sprong. De man met de hond was inmiddels ook in het water en samen tilden ze het lichaam eruit. Het leek wel een kind, zo klein. Ik vroeg nog of ik moest reanimeren omdat ik daar diploma's voor heb. Maar toen was al duidelijk dat dat geen zin meer had. Ze was blauw en haar ogen en lippen waren gezwollen.''

Consternatie

Door de consternatie kwamen vele buurtbewoners even kijken. Een van de buren vertelde de familie Kroon dat deze 69-jarige vrouw uit Vinkeveen dagelijks op haar steiger een sigaret rookte.

Op Melanie heeft het voorval veel indruk gemaakt. ,,Ik heb gisternacht slecht geslapen. Elke keer flitsten de beelden weer door mijn hoofd. Ik had ook medelijden met de man die de vrouw ontdekt heeft. Hij was helemaal in shock.''

Respect

Moeder Ineke Kroon: ,,Het was behoorlijk heftig. Ik heb diep respect voor hoe snel Gert-Jan gehandeld heeft. We lagen nog niet eens vast of hij sprong al uit de boot om de vrouw te redden. En toen zij eenmaal op de kant lag, heeft hij haar ogen gesloten en haar handen op haar buik gelegd.'"

Melanie: ,,Soms heeft mijn vader last van zijn rug. Daar was nu niets van te zien. Hij dook wel tien meter en voor ik het wist had hij de vrouw al." De politie heeft slachtofferhulp aangeboden aan de familie, maar dat hebben ze afgewezen.

,,'s Avonds hebben we alles nog eens met elkaar besproken", vertelt Ineke. ,,Wij hebben er bewust voor gekozen op dat afstand te nemen toen de hulpdiensten kwamen. Toch moeten we nog veel denken aan wat er gebeurd is. Je kunt wel stoer doen, maar zo'n naar beeld gaat niet zo gauw meer van je netvlies af."

Bron: AD.nl, Rosanne Kok

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Archiefvideo - via 0297.nl

Terug

Family Mijdrecht