Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Uitspraak in rechtszaak overval Mijdrechtse snackbar uitgesteld

Datum: 23 augustus 2016
Bron: RTV Utrecht

De Mijdrechtse man die verdacht wordt van een gewapende overval op een snackbar in zijn woonplaats moet nog even wachten om te horen of de rechter hem tot een celstraf veroordeeld. De uitspraak in de rechtszaak werd dinsdag verwacht maar de rechtbank wil dat er eerst meer onderzoek wordt gedaan voor de zaak wordt voortgezet.

De 19-jarige man zou met een bivakmuts op de Mijdrechtse snackbar Adelhof in zijn gelopen om daar met een mes het personeel te bedreigen. Bij de overval werd 500 euro buitgemaakt.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder 12 maanden cel tegen de man, waarvan de helft voorwaardelijk. Het OM kwam uit op een relatief lage strafeis 'vanwege het feit dat de verdachte op het moment van de overval 18 jaar oud was en een beperkt strafblad had en omdat het al een tijd geleden is.'

Het OM eiste ook een lange voorwaardelijke straf zodat de verdachte een stok achter de deur zou hebben om niet nog een keer de fout in te gaan.

DNA

Er kwam vandaag geen uitspraak omdat de rechtbank eerst wil weten of de verdachte wel toestemming heeft gegeven om DNA-materiaal af te nemen. De verdachte zegt dit niet te hebben gedaan. Het OM zegt dat dit wel het geval is. Waarschijnlijk wordt de zaak in oktober hervat.

De Mijdrechter werd opgepakt na tips van kijkers van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.

 

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht